sidhuvudtelefon

Föreläsningar

Det finns mycket att berätta om. 

Syftet med att boka en föreläsning kan variera. Man kanske vill få något matnyttigt med sig i samband med en personalaktivitet. Man kanske vill lära sig något nytt om ett specifikt ämne?
Man kanske vill få ta del av något som väcker inspiration och nya tankar inför framtiden? 
Gemensamt är nog att man vill ha något som berör på olika sätt.

Vi vet att våra verksamheter och vårt arbetssätt väcker nyfikenhet bland många. Vi väljer här att presentera ett par av de föreläsningar som vi erbjuder. Är ni nyfikna på andra delar av vår verksamhet är ni välkomna att höra av er så kan vi säkerligen sy ihop en föreläsning även om det.

Empowerment i praktiken

 I över ett kvarts sekel har vi arbetat med empowerment som verktyg. Vi har skapat ett arbets- och förhållningssätt som syftar till att de människor vi möter ska finna viljan, modet och motivationen att ta ansvar i sitt eget liv. Vi har därtill skapat ett sätt att implementera detta förhållningssätt i vår egen organisation och bland våra medarbetare. Vi har gått från ett sätt att göra till ett sätt att vara.

Vi erbjuder inspirationsföreläsningar där vi berättar om hur vi gör detta. Föreläsningarna kan ha olika inriktning och tyngdpunkt beroende på kundens önskemål ex:

  • Empowerment i medarbetarskapet
  • Empowermentpedagogikens beståndsdelar
  • Det handlar om både "Vad" och "Hur" - att inspireras av ett annorlunda sätt att tänka i arbetet med olika målgrupper
  • Empowerment som verktyg i integrationsarbete
Föreläsningarna kan anpassas i längd utifrån önskemål.
Allt från ett par timmar till heldagsaktivitet där föreläsningen kombineras med interaktiva övningar.

Har ni tankar och funderingar är ni välkomna att kontakta Anders Bjurström.

När jag mår skit, orkar du med mig då?

Ämne: Föreläsning om psykisk ohälsa/hälsa
Målgrupp: Personal/Anhöriga/Allmänhet
Tidslängd: Cirka 120 minuter
Föreläsare: Linda Fändriks

Linda har i föreläsningen valt att blanda sina egna erfarenheter med de historier som finns i boken "Ung och galen?" Boken ”Ung och galen?” bygger på intervjuer som hon gjort med ungdomar och är framtagen av RUS, Riksförbundet Ungdom för Social hälsa. Den röda tråden genom mångas berättelser om sin psykiska ohälsa har varit ångest och Linda har därför valt att belysa det lite extra.  

Vid intresse eller frågor kontakta Linda Fändriks

Ett maskrosbarns berättelse

Ämne: Föreläsning om psykisk ohälsa/hälsa 
Målgrupp: Skolor/Ungdomar
Tidslängd: 90 minuter
Föreläsare: Linda Fändriks

Linda har sedan 18 års ålder föreläst i olika skolor och för allmänheten om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa med ångest och depression i fokus. Linda berättar om dysfunktionella familjeförhållanden och hur man kan känna igen olika beteenden som en följd av en sådan uppväxt.

I Lindas föreläsning tar hon också upp utanförskap, masker och roller, rädslor, dålig självkänsla och vad som hjälpt henne att må bra. Det viktiga i denna föreläsning är att man som ungdom kan känna igen sig och förstå att man inte är ensam om sina problem. Men minst lika viktigt är att man får höra hur man kan ta sig ur negativa mönster och hitta glädjen i livet igen.

Vid intresse eller frågor kontakta Linda Fändriks

Anders Bjurström
0243-25 70 77
anders.bjurstrom[at]empowercenter.se

Linda Fändriks
0243-25 70 86
linda.fandriks[at]empowercenter.se