Mindfulness

Mindfulness är en forskningsbaserad metod och läran om att vara medvetet närvarande. Praktiskt innebär det en uppmärksamhetsträning, genom övningar. Det kan handla om att bli medveten om t ex sin andning, sina tankar, sina kroppsförnimmelser och känslor i stunden och att inte värdera/döma det vi upptäcker. Detta förhållningssätt gör det lätta att agera mer medvetet och hjälpsamt än att reagera automatiskt. Denna närvaro och medvetenhet ger en stressreducering. Kan vara bra vid stressproblematik, sömnproblem, nedstämdhet bl a.

Mindfullness ges som en kurs för grupper om minst 10 deltagare. Kursen vi erbjuder innefattar 8 träffar á 2 timmar 1g/veckan i grupp där vi går igenom övningar som Du sen tränar dagligen på hemma med stöd av en app. innehållandes programmet.

Vi erbjuder kurser på Erlandsforsgården med jämna mellanrum. Det finns även möjlighet att beställa en kurs för t.ex en arbetsplats där vi kommer ut till er och levererar på plats. 

Kontakta Lotta Nolander för mer information om kommande kursstarter eller för offert vid önskemål om helt utbildningspaket för en grupp.

Lotta Nolander
0243-25 70 78
lotta.nolander[at]empowercenter.se

Vill du att vi kontaktar dig?